Ανακοίνωση Ανάρτησης δασικού χάρτη του συνόλου της Π.Ε. Ηλείας

Δασαρχείο Ηλείας, Ανάρτηση Δασικών Χαρτών
Δασαρχείο Ηλείας

Από την Διεύθυνση Δασών Ηλείας, ανακοινώνεται ότι την υπ’ αριθ. 27084/12-02-2021 (Α.Δ.Α. :ΨΛ0ΑΟΡ1Φ-ΕΑ8 ) Απόφασή μας, αναρτήθηκε στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας της ‘’Ελληνικό Κτηματολόγιο’’ (https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Entrance_Page.aspx),  ο δασικός χάρτης του συνόλου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας σύμφωνα με τις διατάξεις τού άρθρου14 τού Ν.3889/2010 (Φ.Ε.Κ. 182Α’), όπως ισχύει.

Για τον αναρτημένο δασικό χάρτη μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να λαμβάνει γνώση στην ανωτέρω ιστοσελίδα της ‘’Ελληνικό Κτηματολόγιο’’ ,μέσω της οποίας, και μόνο, μπορούν να υποβάλλονται αντιρρήσεις κατά τού περιεχομένου αυτού.

Η προθεσμία υποβολής των αντιρρήσεων είναι αποκλειστική και ξεκινά την 26-02-2021 ημέρα Παρασκευή  και λήγει την 10-06-2021 ημέρα Πέμπτη.

Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, η παραπάνω προθεσμία παρεκτείνεται κατά είκοσι (20) ημέρες, δηλαδή λήγει την 30-06-2021 ημέρα Τετάρτη

Σε περίπτωση που κατά το στάδιο της ανάρτησης διαπιστωθεί ότι, τα στοιχεία που ελήφθησαν για τα αναμορφούμενα τμήματα  δεν έχουν αποδοθεί ορθά ή απαιτείται εκ νέου αλλαγή της απόδοσης της μορφής του χαρακτήρα των εκτάσεων του τελικού προϊόντος του Δασικού Χάρτη, τότε θα υποβληθούν αντιρρήσεις σύμφωνα με τα οριζόμενα στα αρθ.13-19 του Ν.3889/10.

Αντιρρήσεις υποβάλλονται μόνο για τα εντός αναμορφούμενα τμήματα .

Οι αντιρρήσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνον στην αμφισβήτηση τού χαρακτήρα ή της μορφής των εμφανιζόμενων στον δασικό χάρτη εκτάσεων.

Δικαίωμα υποβολής αντίρρησης έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, το Ελληνικό Δημόσιο και οι οικείοι Ο.Τ.Α., εφόσον επικαλούνται εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα επί της αμφισβητούμενης δασικής, χορτολιβαδικής και βραχώδους ή πετρώδους έκτασης.

Ειδικά, κατά της παράληψης να περιληφθεί στο δασικό χάρτη ορισμένη δασικού χαρακτήρα ή χορτολιβαδική ή βραχώδης ή πετρώδης έκταση, αντίρρηση μπορεί να υποβάλλει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή Ο.Τ.Α. ή περιβαλλοντική οργάνωση ή άλλα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στους σκοπούς των οποίων περιλαμβάνεται η προστασία τού φυσικού περιβάλλοντος τής περιοχής.

Η υποβολή των αντιρρήσεων είναι δυνατή μόνον ηλεκτρονικά, στον ειδικό δικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων, στην ιστοσελίδα του Ν.Π.Δ.Δ. “Ελληνικό Κτηματολόγιο”

((https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Entrance_Page.aspx)

Για την υποβολή αντίρρησης που εξαιρείται της καταβολής τέλους, οι ενδιαφερόμενοι εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων οφείλουν να αποστείλουν στο αρμόδιο ΣΥΑΔΧ, σε ψηφιακή μορφή όλα τα σχετικά δικαιολογητικά που απαιτούνται για την υποβολή της ατελούς αντίρρησης, παραθέτοντας τους λόγους της ατέλειας και επιπλέον σε ψηφιακή μορφή το πολύγωνο/γεωτεμάχιο της έκτασης της οποίας αμφισβητείται ο χαρακτήρας και η μορφή, στην ηλεκτρονική διεύθυνση ktimilias@gmail.com , tmdasxart@4943.syzefxis.gov.gr προκειμένου η υποβολή της αντίρρησης αυτής, μέσω του δικτυακού τόπου, να πραγματοποιηθεί, κατ’ εξαίρεση, από το προσωπικό του ΣΥΑΔΧ.

Σε περιπτώσεις που απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία, και για όσο διάστημα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, το ΣΥΑΔΧ δύναται να δέχεται κοινό, μόνο κατόπιν προηγούμενου ραντεβού

Γενικές πληροφορίες για το περιεχόμενο τού αναρτημένου δασικού χάρτη και τού τρόπου υποβολής των αντιρρήσεων παρέχονται στο Σημείο Υποστήριξης Ανάρτησης, που βρίσκονται :

ΣΥΑΔΧ Πύργου  με έδρα τα γραφεία της Δ/νσης Δασών Ηλείας  Τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων 1ος όροφος,

Αλφειού 42 Τ.Κ. 27131

τηλ. 2621023436 – 2621034535,

e-mail: tmdasxart@4943.syzefxis.gov.gr  , ktimilias@gmail.com

Ως ωράριο λειτουργίας του ΣΥΑΔΧ ορίζεται η 08:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. τις εργάσιμες ημέρες, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου υποβολής αντιρρήσεων.

Επίσης, για λόγους ενημέρωσης ο αναρτημένος δασικός χάρτης βρίσκεται στις ιστοσελίδες τού Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου

Similar Posts